Over Airbadminton

AirBadminton is een spectaculaire outdoor game met nieuwe banen, ondergronden, spelregels en natuurlijk de revolutionaire AirShuttle. AirBadminton speel  je Always & Everywhere!

Zo speel je Airbadminton

Niets voelt tijdens een AirBadminton rally beter dan die ene smash waarmee je het winnende punt scoort, maar hoe werkt het in deze nieuwe sport precies? Heel simpel dus! In een best of 5 games, een game win je door als eerste team 11 punten te scoren.

Als tijdens een game de score 10-10 is , wint de partij die als eerste een voorsprong van twee punten heeft. Bij een score van 12-12, wint de partij die het 13e punt scoort het spel. De winnende partij begint met serveren bij de volgende game.

AirBadminton is een snelle sport, dat blijkt ook uit de korte pauzes. De pauzes tussen de games mogen niet langer zijn dan 120 seconden; en niet meer dan 60 seconden tijdens elke game wanneer er bij een score van 6 punten van speelhelft wordt gewisseld.

Ook met een groep van 6 personen is AirBadminton een uitstekende activiteit om er volledig voor te gaan. Je speelt deze outdoor sport namelijk zowel in de singles, doubles of triples .

Hierop speel je
AirBadminton

Grasondergrond

Op gras spelen is altijd fijn, je hebt een beetje stevigheid onder je voeten en je kunt fantastische sliders maken!

Zandondergrond

AirBadminton op het zand kun je zien als een echte uitdaging! Door het zand kost het meer kracht om je over het speelveld te bewegen. Daar staat wel tegenover dat je met een spectaculaire duik het winnende punt kan binnenslepen. Probeer het eens op blote voeten!

Hardcourt

Elke openbare ruimte zoals een weg, pad of parkeerplaats kan worden gebruikt voor AirBadminton. Asfalt is niet zo zacht als zand, maar één voordeel, je vind het overal!

Spelregels & veldafmeting

Dead zone

 • Aan beide zijden van het net bevindt zich een dead zone van 2.00 meter.
 • Als de shuttle in de dead zone landt is het een fout van degene die geslagen heeft.
 • De spelers mogen de shuttle niet slaan als die zich binnen de lijnen van de dead zone bevindt, spelers mogen wel in de dead zone landen na het raakmoment.

Service zone

 • De service dient onderhands te worden geslagen.
 • Op het moment van serveren mag degene die serveert het servicepoint van 3 meter niet raken of overschrijden.
 • Na de service mag de serveerder buiten de servicezone stappen en de service mag buiten de service zone aan de andere kant van het speelveld landen.
 • De serveerder mag overal in de servicezone serveren.
 • Na de service mag het hele speelveld gebruikt worden.

Afmetingen veld

 • Het speelveld is een rechthoek van 16m x 6m meter voor doubles en triples, en 16m x 5m voor singles; omgeven door een vrije zone, die aan alle kanten minimaal 0,8 m is.
 • De vrije speelruimte is minimaal 7 meter hoog vanaf het speeloppervlak; die vrij is van alle obstakels.
 • Op zand is de hoogte van het net lager op 1,45 m in het midden en 1,5 m over de zijlijnen voor doubles en triples.

Zo zet je een wedstrijdveld op

Airbadminton spelen?

Je wil graag starten met Airbadminton en deel uitmaken van onze steeds groeiende community? Maar je weet niet waar beginnen? Aarzel niet en contacteer ons en wij zetten je helemaal op weg!